Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
O kampu
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
Zadnji put osvježeno: 10.3.2020.
 
 
webmaster:
 
 
 
 
     
     
 
 
 
     
     
 
 
 
 
 
 
 
         
 
 
 
 
 
 

ŠTO JE KAMP - O KAMPU

U nekim je godinama djetetu najbolje, priznali mi to ili ne, u društvu vlastitih vršnjaka i, ako je pravilno usmjereno i motivirano, upravo će u njihovom društvu najviše načiti. Ali gdje naći vršnjake s kojima će nešto konstruktivno raditi, a sve to pod nadzorom stručne odrasle osobe i u kontroliranim uvjetima? Uz sve to još ćemo dodati prirodu, čisti svježi zrak, sunce,... Odgovor je jednostavan: u kampu!

Osim uspomena, djeci će iz kampova zauvijek ostati i neka stečena znanja i vještine, poput onih s kojima djeca uče podizati šator, vezati čvorove, snalaziti se na nepoznatom terenu,... Stvari koje će naučiti u kampu pomoći će im generalno u životu, ali će im možda otvoriti neke nove vidike te kod njih stvoriiti nove pozitivne strasti koje im mogu zauvijek ostati. Djeca se u kampu osjećaju korisnom i neovisnom, uče o odgovornosti, postaju komunikativnija, dobivaju više samopouzdanja, postaje im jasnije koje su njihove mogućnosti, ali i stvara im se osjećaj kako se radom i osobnim zalaganjem može nešto pozitivno postići. Također, kroz razne dnevne zadatke kod djece se potiče odgovornost ali i kreativnost i maštovitost, a nakon kratke početne prilagodbe kampovi postaju kontrolirano okruženje u kojem se djeca osjećaju sigurnima.

Možda je najveća korist kampova što djeci omogućuju ostvariti dugotrajne društvene kontakte i prijateljstva. Čak i ona djeca koja baš nikoga ne poznaju vrlo brzo kroz kvalitetno osmišljene programe i grupne aktivnosti brzo steknu poznanstva i prijatelje. Neka prijateljstva mogu trajati cijeli život, a neka samo za vrijeme boravka u kampu, ali za razvoj djeteta je dobro da izađe iz svog ustaljenog kruga prijatelja i spozna različitosti.

Na kraju, ne i najmanje važno, nemojmo zaboraviti zabavu. Kroz aktivnosti i programske sadržaje djeci zabave nikad dosta i sva se rado ujutro bude i vesele svakom novom danu.

 

Organizacija i programski sadržaji Kampa rezultat su dugogodišnjeg iskustva tima izviđačkih instruktora, a cjelokupan program ostvarivati će se pod nadzorom kvalificiranih izviđačkih voditelja - volontera.

Sedmodnevni program ima za cilj potaknuti sudionike kampa na stjecanje novih znanja i vještina kroz zanimljive metode i kreativnu zabavu. Program Kampa nudi za svakog po nešto: kreativnost i inovativnost svakog djeteta poticati će se na kreativnim radionicama; snalaženje u grupi i timski rad prakticirati će se u malim skupinama - skautskim patrolama; mali zabavljači "doći će na svoje" kroz zabavne večeri; natjecateljski i timski duh graditi će se kroz izviđačko-sportski višeboj; snalaženje i orijentacija u prirodi nezamjenjivi su sadržaj izviđačkog programa; upoznavanje flore i faune u bližoj okolici dopunit će spoznaje o potrebi čuvanja i zaštite prirode.

Ukratko, kao i cjelokupan izviđački program, program Kampa ima za cilj kod svakog sudionika, kroz svrhovitu zabavu, potaknuti tri temeljne vrline: samostalnost, odgovornost i želju za istraživanjem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

     
 
Sponzor web stranica:
 
     
     
     
 
Pišite nam!
E-mail:
 
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek