Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

Izlet u Bilje

AKCIJA UDRUGE «BIO»

Biciklijada i Izviđačka olimpijada povodom Dana Planete Zemlje 21.4.

Mjesto održavanja: Biljsko jezero – stara Drava Veslački Klub

Datum održavanja: Subota 21.4.2012. god.

Način putovanja: Za izviđače biciklima (Biciklijada), za poletarce automobilima (s roditeljima), biciklima ili pješice, a za članove 7.(osnovna škola "D.Cesarić") i 10.družine (osnovna škola "Višnjevac") autobusom GPP-a

15 Apr 2012 by Lija

Tjedan Osječkih izviđača 2012.
Po 11. puta u Osijeku, sedam punih dana izviđačkih aktivnosti za sve generacije u Tjednu Osječkih izviđača povodom DANA IZVIĐAČA HRVATSKE.

MJESTO: Osijek

DAN: od 12. 5. do 19. 5. svaki dan po nešto.

Prijavi se na nešto.

10 Apr 2012 by Lija

Održana akcija BIO - I-dio

U subotu 24.03.2012. Održana je akcija udruge povodom Dana Šuma i Dana Voda. Izviđači i planinke te pčelice i poletarci uz pomoć svojih voditelja, volontera, brđanki i brđana u 10 sati ujutro pojavili su se doslovno sa svih strana Grada Osijeka, neki tramvajem, a oni odvažniji biciklima i pješke. Na akciji su provodili svoj program, igre i natjecanja na trim stazi preko drave. Sedamdesetak Članova iz tri izviđačke družine i kluba brđana sa pet škola iz Osijeka imali su prilike u šumi pokazati svoje vještine u dizanju šatora, vezanju čvorova, izradi bivka, otimanju marama i naravno kuhanju graha. Izviđači su stekli i nova znanja o oćuvanju prirodnih resursa, pravila ponašanja i opasnosti na putu i izletu te prehrani u prirodi. Akcija je ujedno bila i prilika da dio novih članova polaže obečanje, a članovi koji su prešli iz poletaraca u izviđače polažu zavjet, te za podjelu priznanja uzornim članovima. Još jednom im čestitamo. Drugi dio akcije BIO - održat će se na Biljskom jezeru povodom Dana Planete zemlje za otprilike mjesec dana.

25 Mar 2012 by Leo


Pozdrav proljeću

Povodom početka proljeća 17.03.2012. godine vođeni Unikomovom parolom "Pokažimo koliko volimo svoj grad.

Članovi Udruge izviđača “Slavonski hrast”, patrole “Puni mjesec”, uređivali su okoliš Gradske četvrti Jug 2, u Kaštelanskoj ulici, gdje se nalazi i sjedište njihove udruge. U akciji je sudjelovalo desetak mlađih izviđača i pčelica. Skratili su živicu, zasadili jaglace i maćuhice u boji svojih marama (crveno-žute) te rasadili živicu na mjestima gdje je nedostajala. “Mladi izviđači su upotrebljavali alatke kojima do sada nisu imali prilike raditi kao što su budak, motičica, škare za grane, no u žaru kopanja dva ašova su popustila i pukla. Sve novo zasađeno bilje izviđači su obilno zalili vodom uz nadu da će ono poživjeti na ljepotu našeg naselja, Juga 2, i grada Osijeka”. Nažalost već nakon prvenoći zasađeni jaglaci su nestali.

25 Mar 2012 by Leo


Suradnja s OŠ Bilje

22.03.2012.god. u sklopu međunarodnog projekta članovi Udruge izviđača "Slavonski hrast", družine "Jelen" iz Bilja održali su aktivnosti za učenike iz OŠ Bilje i njihovih 60 setak gostiju iz Europskih zemalja. Aktivnosti su bile "Zakopano blago, streličarstvo, igra upoznavanja, gađanja konzervi i bacanje potkova. Na aktivnosti je sudjelovalo 30 izviđača iz Bilja i dva instruktora iz Osijeka.

25 Mar 2012 by Leo


IZVANREDNA SKUPŠTINA KB "ŽIR"

Po završetku izvanredne sjednice Skupštine udruge zakazana je i izvanredna sjednica Skupštine KB "ŽIR".

S obzirom da su članovi Skupštine udruge ujedno i članovi kluba brđana i uvažavajući činjenicu da je dopredsjednik kluba brđana (Igor Miklavčić-Lija) predložio članovima Skupštine da izvrše izbor novog predsjednika kluba jer je dosadašnji predsjednik KB-a dao ostavku na mjesto predsjednika kluba brđana i istupio iz članstva udruge, Predsjednik udruge sazvao je izvanrednu sjednicu kluba brđana s jednom točkom > Izbor novog predsjednika KB-a. Na osnovu iskazanih prijedloga jednoglasno,14 članova (24 člana s pravom glasa) za predsjednika KB-a izabrana je Vlasta Detling.

12 Mar 2012 by Frele


ODRŽANA IZVANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE

U subotu 10.ožujka 2012. godine  održana je izvanredna sjednica Skupštine udruge na kojoj je bilo nazočno 15 članova (24 člana s pravom glasa).

Skupština je nakon usvajanja izvješća Nadzornog odbora i otvorene rasprave jednoglasno potvrdila mandat članovima Uprave, budući je potvrđeno da Uprava radi u skladu sa zakonima RH i izviđačkim Statutom. Skupština je također jednoglasno usvojila Strategiju djelovanja i razvitka udruge uz određene nadopune.

Rad sjednice završen je u pozitivnom ozračju.

12 Mar 2012 by Frele


IZVANREDNA SKUPŠTINA UDRUGE

 

Na temelju članka 14. stavak 14.3. a u skladu s odlukom Uprave udruge donesenom na sjednici održanoj 05. ožujka 2012. godine, pod točkom 3. dnevnog reda, predsjednik Udruge

 

s   a   z   i   v   a

 

izvanrednu sjednicu Skupštine udruge izviđača «SLAVONSKI HRAST»

 

sjednica će se održati

u subotu, 10. ožujka 2012. godine

s početkom u 17.oo sati

u prostorijama Udruge, u Osijeku, Kaštelanska ul. 42-b

 

Za sjednicu se predlaže slijedeći   d  n  e  v  n  i     r  e  d

 

1.     Otvaranje sjednice i izbor radnih tijela

-       članova Radnog predsjedništva

-       Verifikacijske komisije

2.     Izvješće Nadzornog odbora

3.     Verifikacija mandata Uprave udruge

4.     Strategija djelovanja i razvitka Udruge izviđača «SLAVONSKI HRAST» u narednom razdoblju

5.     Pitanja i prijedlozi

6.     Zatvaranje sjednice

 

Obrazloženje:

Sazivanje izvanredne sjednice Skupštine udruge uslijedilo je nakon istupa gosp. Opačak Stjepana na 1. sjednici uprave udruge, nakon održane redovite sjednice Skupštine udruge. U svom istupu gosp.Opačak je iznio mišljenje i stav o nezadovoljstvu «nekih članova Udruge» djelovanjem tajnika i blagajnice Udruge, između ostalog:

-       «ponašanjem kojim rastjeruju članove i tako utječu na aktivnosti»;

-       «naglašenim osobnim interesima»;

-       «netransparentnim vođenjem blagajničkog poslovanja i podmetanjem izvješća».

Obzirom da nije bilo moguće utvrditi identitet «nekih članova Udruge», a problem je iznesen neposredno nakon održavanja sjednice Skupštine na kojoj su usvojena sva godišnja izvješća i gdje su se u otvorenoj raspravi mogli razriješiti navedeni problemi tajnik i blagajnica zatražili su još jednu provjeru od strane Nadzornog odbora i stavili su svoje mandate na raspolaganje. Kako su predsjednik i načelnik Udruge zauzeli stav da se cijeli prethodni period temeljio na timskom radu Uprave, svoje mandate su također stavili na raspolaganje. Time su se stekli uvjeti za održavanje izvanredne sjednice Skupštine s predloženim dnevnim redom koji je naprijed naveden. Iako je u međuvremenu gosp.Opačak podnio ostavku na dužnost predsjednika KB «Žir» i obavijestio Udrugu da više ne želi biti članom Udruge, Uprava smatra da je, zbog iznesenih kvalifikacija, održavanje izvanredne sjednice Skupštine poželjno i potrebno.

Osim toga, odlukom Skupštine od 28. siječnja, uprava Udruge je bila dužna prirediti integralni tekst Strategije djelovanja i razvitka UISH te isti prvom prigodom prezentirati članovima. Obzirom na hitnu potrebu sazivanja izvanredne sjednice Skupštine, Uprava udruge smatra da se i ovaj materijal treba uvrstiti u predloženi dnevni red. Integralni tekst prijedloga Strategije… biti će elektronskim putem poslan svim članovima s registriranom adresom e-pošte. Ostalim članovim biti će uručen u pisanom obliku na sjednici Skupštine.

 

Iz naprijed navedenog slijedi potreba hitne verifikacije mandata Uprave udruge kao ključnog tijela koje treba rukovoditi Udrugom između dvije sjednice Skupštine. Molim sve članove Skupštine udruge da se odazovu ovom pozivu i tako doprinesu kontinuiranom i legalnom funkcioniranju Udruge, sukladno odredbama Statuta i važećih zakonskih propisa.

 

 

S izviđačkim pozdravom     b u d i   p r i p r a v a n     !

                                                                                        Predsjednik Udruge izviđača «Slavonski hrast»

 

                                                                                                            Zdenko Popović

06 Mar 2012 by Frele


OBILJEŽEN BP DAY

U subotu 25.02.2012.godine naša udruga obilježila je BP Day polaganjem poletarskog Obećanja i izviđačkog zavjeta. Na aktivnosti je sudjelovao 51 član udruge, oko 35 roditelja i volonteri udruge.

Ovom prigodom Udruga je dodjelila priznanja  " Uzorni član udruge za 2011. godinu ", a navedeno priznanje primilo je 18 članova svih kategorija članstva.

Po završetku službenog dijela aktivnosti za članove i roditelje organiziran je prigodni domjenak. 

 

25 Feb 2012 by Frele


BP day

Naša udruga organizira u ovu subotu 25. veljače obilježavanje rođendana Prvog skauta svijeta i osnivača skautskog pokreta u svijetu ROBERTA BADEN POWELLA. Svečanost će se održati u osnovnoj školi Dobriše Cesarića (Neretvanska 10 kod Mačkamame) u vremenu od 9,45 do 12,15 sati. Tom prigodom biti će i upriličeno polaganje poletarskog Obećanja i izviđačkog Zavjeta za dvije naše družine CATARRACTA i CULEX. Osim članova Udruge, biti će nam drago da dođu i roditelji koji će svojom nazočnošću uveličati ovu svečanost.   


23 Feb 2012 by Lija


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek