Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

JOTI 2013

Za sve članove udruge.
U petak u ponoć zapoćinje 17 JOTI - najveća Smotra Svjetskog izviđačkog pokreta putem Interneta s nekoliko stotina tisuća sudionika.
Udruga organizira radionicu u subotu 19 listopada 2013 od 10 do 12 sati.
Na radionici će se dodatno pojasniti princip pristupa JOTI i njegovih zadataka, bodovanja i nagrada.
Posebna napomena za registriranje je potreban nadimak (Nick) molimo vas da prije svog nadimka upišete Quercus (npr QuercusLeo- Lea možete kontaktirati na taj Nick) zato što udruga pod tim nadimkom sudjeluje od prvog JOTI davne 1997. god. Upute možete naći na http://joti.scoutpark.net/index.asp a zadatak udruge pod više novosti. JOTI traje samo 24 sata i završava u Nedjelju u ponoć.
Slušajte i SIH-FM radio gdje će se objavljivati i dodatni zadaci i predzadaci.18 Oct 2013 by Leo

20. put ponovno na okupu
Aktivnost povodom obilježavanja 20 godina rada udruge.
subota 21.09.2013. za članove od 16 do 20 sati, za roditelje i goste organiziramo kulturno-zabavni program s početkom u 18.30 sati.
Mjesto održavanja lijeva obala kod pješačkog mosta pored trim staze
Svaka družina treba doći do 16 sati - prijevoz po dogovoru.
Načelnik akcije
Stanko Horvat - Stiv

Nažalost, omeo nas je iznenadni pljusak, pa smo odigrali par igrica i razišli se kući.13 Sep 2013 by Leo


Kamp Beli Manastir
uskoro13 Sep 2013 by Leo

IZVIĐAČI «SLAVONSKOG HRASTA» NA OLIMPIJADI U ŠIDU (SRBIJA)

Proteklog vikenda članovi Udruge izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka sudjelovali su u zanimljivim izviđačkim aktivnostima pod nazivom «Olimpijada zaboravljenih dječjih igara» koje je organizirao Odred izviđača «Lazar Bibić» iz Šida u Srbiji. Izviđački kamp, podignut u park šumi «Lipovača» u blizini grada, bio je tijekom trodnevnog trajanja aktivnosti dom preko 300 izviđača i djece osnovnoškolskog uzrasta iz više mjesta Srbije, Hrvatske i Iraka.

Sudionici su se u dva dana koliko je trajala olimpijada natjecala u raznim «zaboravljenim» dječjim igrama kojima su se u neko davno prošlo vrijeme zabavljali njihovi roditelji, djedovi i bake. Bilo je tu pregršt veselja i razonode, a navečer uz logorsku vatru se pjevalo i zabavljalo baš kako priliči izviđačima. Na samom otvaranju olimpijade pjesnici iz Iraka, Beograda i Šida, pročitali su nekoliko svojih radova i izmamili dugotrajne aplauze.

Iz Osijeka na ovoj lijepoj akciji sudjelovali su i izviđači Izviđačkog kluba «Javor», pa je Osijek bio zastupljen sa dvije izviđačke skupine. Ekipe iz «Slavonskog hrasta» osvojile su pehar za prvo mjesto u igri «Guranje kotura» i dva druga mjesta u igrama «Nabacivanje šibice» i «Gađanje – izbacivanje šibice».

Sudjelovanje osječkih izviđača u ovoj aktivnosti iskorišteno je i dogovor o mogućnostima proširenja međusobne suradnje s drugim izviđačkim udrugama u regiji.

05 Jul 2013 by Frele


OSJEČKI IZVIĐAČI U BiH NA NEMILSKOJ ALCI

Udruga izviđača „Slavonski hrast“ ostvaruje višegodišnju uspješnu suradnju s članovima Odreda izviđača „Safet Bibić“ iz Nemile, u Bosni i Hercegovini, koji svake godine organiziraju tradicionalnu aktivnost pod nazivom „Nemilska alka“. Natjecanja u izviđačkim disciplinama: orijentaciji u prirodi, pružanju prve pomoći, podizanju i rušenju šatora, prenošenju poruka signalnim zastavicama, vezivanju čvorova i gađanju zračnom puškom okupila su ove godine preko 300 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Trodnevne aktivnosti protekle su u korektnom natjecateljskom duhu, a bile su iskorištene za sklapanje novih prijateljstava i dogovore o budućoj suradnji. Ekipa „Slavonskog hrasta“ predvođena predsjednikom udruge, Zdenkom Popovićem, osvojila je u ukupnom poretku deveto mjesto u konkurenciji od 32 ekipe.

05 Jul 2013 by Frele

Radionica Izrade recikliranog papira


Radionica Izrade recikliranog papira će se održati u četvrtak 27.6.2013. od 18:30 do 20:00 u prostorijama GČ "Jug2" u Kaštelanskoj ulici.
Pozvani su svi zainteresirani.

24 Jun 2013 by Lija


Održan VIII brđanski orijentacijski auto reli


Ovaj vikend je održan VIII brđanski orijentacijski auto reli 22.6.2013. na potezu Osijek-Đakovo s oko 40-tak sudionika.
24 Jun 2013 by Lija


ODRŽANO ZBOROVANJE SIH-a U KRAPINI

Skupina od 30 članova udruge izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka, Višnjevca i Bilja proteklog je vikenda sudjelovala na tradicionalnom godišnjem Zborovanju Saveza izviđača Hrvatske u Krapini na kojem se okupilo preko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske.

Programske aktivnosti ovogodišnjeg, devetog po redu Zborovanja Saveza izviđača Hrvatske, obuhvatile su brojne sadržaje i natjecanja za sve dobne skupine izviđača, od najmlađih poletaraca, do izviđačkih veterana. Trodnevni boravak u Krapini izviđači su iskoristili i za upoznavanje s kulturno-povijesnim znamenitostima Hrvatskog zagorja, a poseban doživljaj bila je posjeta Muzeju krapinskog čovjeka. Druženje s izviđačima iz drugih mjesta Hrvatske rezultiralo je novim prijateljstvima koja će se učvršćivati kroz buduću suradnju. Unatoč lošim vremenskim prilikama izviđači su ostvarili sve planirane aktivnosti i vratili se puni utisaka i obogaćeni novim znanjima, vještinama i sklopljenim prijateljstvima. Slavonska solidarnost pokazala se još jednom i ovom prigodom. Na samom terenu u Krapini, sasvim neočekivano, osječki izviđači su dobili potporu ugostiteljskog objekta „Slavonska kuća“ iz Osijeka, a za uzvrat im – veliko hvala.

Izviđači „Slavonskog hrasta“ su time priveli kraju ciklus svojih jednogodišnjih aktivnosti. Predstoji im još ljetni izviđački kamp u Belom Manastiru, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na kojem osim osječkih izviđača trebaju sudjelovati i izviđači iz Zagreba. Ljetni kamp ove godine dobiva međunarodni karakter jer će mu se priključiti i izviđači iz Crne Gore, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

 

 

 

29 May 2013 by Frele


OBILJEŽAVANJE DANA GRADSKE ČETVRTI JUG II

U četvrtak 30. svibnja 2013. godine u vremenu od 09,00 do 12,00 sati na prostoru bajera JUG II održati ćemo izviđačka natjecanja i izviđačke igre, a povodom Dana gradske četvrti JUG II.

Na akciju su pozvani članovi 7. i 8 .družine (osnovne škole D.Cesarića, Tin Ujević i Grigor Vitez).

Okupljanje je u 9,00 sati na bajeru, a završetak akcije predviđen je u 12,00 sati.

Za sve pojedinosti javite se svojim vođama (Leo i Pop).

U slučaju lošeg vremena (kiša) akcija će biti otkazana..

28 May 2013 by Frele


Naputak za Putovanje na zborovanje
Okupljanje je u petak 24. svibnja u 12,00 sati ispred svojih škola. Višnjevčani će malo pričekati autobus, jer prvo kupimo djecu sa Bosutskog naselja. Izviđači sa Juga II, članovi iz Bilja i sa škole A. Mihanovića trebaju doći pred školu Dobriša Cesarić oko 11,50 sati - (Bosutsko naselje, Neretvanska bb). Povratak je na istom mjesta u nedjelju 26. svibnja oko 20,00 sati. Odgovorna osoba i vođa puta je Zdenko Popović – Pop. Broj mobitela 098716603, Dubravka Babić 0911500415 i Dario Galić 0912241478 ili 0958807733. VAŽNO: 1.- Vremenske prilike će biti dosta loše, tako da se trebamo spremiti na hladnije dane i noći i kišoviti vikend. U slučaju kiše biti ćemo smješteni u dvorani. ZATO JE OBAVEZNO PONIJETI PREOBUKU ZA DVORANU. 2.- Od opreme treba ponijeti : Vreću za spavanje, plahtu (i jastučić ako netko treba, spava se na spužvama), izviđačku košulju komplet sa maramom, izviđačku knjižicu, zdravstvenu iskaznicu, topu majicu dugih rukava, trenirku, topli džemper, toplu jaknicu, nešto protiv kiše (kišnu kabanicu ili šuškavac), rezervne duge hlače, kratke hlače, rezervne tenisice, pribor za osobnu higijenu, toalet papir, vlažne maramice, rezervnu majicu, nekoliko pari čarapa, baterijsku lampu, mali ruksak, vodu za piće, dva sendviča (večera nas čeka isti dan), 25,00 kn za kartu muzeja Krapinskog čovjeka (iz Krapine su nam javili da je cijena karte muzeja povećana sa 20,00 na 25,00 kn pošto moramo platiti vodiča u muzeju), tablete protiv mučnine ako nekom treba (popiti je pola sata prije puta). Džeparac prema mogućnostima (ne puno). 3.- Ako vremenske prilike budu dozvoljavale spavati će se u šatorima.23 May 2013 by Leo


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek