Udruga izviđača
"Slavonski hrast"
Osijek
Scout Troop
"Quercus"
Osijek
Izbornik
Službene obavijesti:
 
     
 
 
     
     
     
 
Udruga
 

Ustroj

 
 
 
 
 
     
 
 
 
Za članove
 
     
     
 
 
 
     
     
 
Linkovi
 
     
     
 
 
     
     
 
   
Zadnji put osvježeno: 23. 2. 2021.
webmaster:
broj posjeta:
 
 
         
 
 
   
 
 
 
 
 
 

Uredovni dan udruge je četvrtkom od 18 do 20 sati
u prostorijama Gradske četvrti Jug II, Kaštelanska 42 b, Osijek.

(osim praznicima, srijedom u isto vrijeme)

telefoni: 091/7521414

031/561-235
Članovi, roditelji i zainteresirani dođite. Čekamo Vas.

 

 

Rezolucija Zemlja
Akcija čišćenja Katakombi Osijek.
Na akciji čišćenja Rezolucija Zemlja sudjelovalo je više od 70 volontera i članova Udruge izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka i Bilja. Sakupljeno je oko 150 kg otpada, od čega najviše stakla i plastike. Nakon čišćenja izviđači su nastavili s radionicama povodom Dana planete Zemlje i Dana Sv. Jurja zaštitnika skauta. Zbog oblačnog neba program je završio u 18 sati, stoga će se radionica promatranja zvijezda održati drugom prilikom. Ispred Saveza izviđača Hrvatske i UI "Slavonski hrast" zahvaljujemo se lokalnim partnerima Gradu Osijeku i Unikomu, volonterima (posebno onim najmlađim: Družine ILEX iz Osijeka i Štekavac iz Bilja) te Klubu brđana Žir na iznimnom angažmanu u realizaciji akcije Rezolucije Zemlja.
Večernji list s partnerima pokrenuo je ovu najmasovniju aktivnost, a koja je danas održana na tridesetak lokacija diljem Hrvatske i po prvim rezultatima sveukupno je skupljeno više od 100 tona raznog otpada, a svoju ekološku osviještenost pokazalo je preko 5000 djece i volontera.
Instruktor SIH-a i Načelnik UI Slavonski hrast
Darko Miklavčić - Leo
24 Apr 2022 by Leo


Rezolucija Zemlja
Pozivamo članove Udruge i njihove roditelje, volontere i sve zainteresirane!
23.4.2022. godine održat će se akcija čišćenja u sklopu projekta Večernjeg lista i partnera Rezolucija Zemlja, na prostoru lijeve obaloutvrde - katakombe u vremenu od 14 do 16 sati. Nakon čišćenja Udruga izviđača "slavonski hrast" nastavlja s radionicama povodom Dana planete Zemlje i Dana Sv. Jurja - zaštitnika skauta, koje će ako nas vrijeme posluži trajati do 22 sata.
Program:
14:00 – 16:00 - akcija čišćenja s volonterima partnerima SIH-a
15:00 – 16:00 - čaj, podizanje logora i priprema radionica,
16:00 - - Radionica Ispeci svoje jelo i Izložba uniformi, promotivni štand
17:00 -19:30 - Radionice: Izradi svoj filter za vodu, Čvorovi nam puno znače, Kako
izviđači žive u prirodi – izviđački šatori
19:30 - - logorska vatra“
20:00 -22:30 - Radionica – Zemlja pod zvijezdama - promatranje
U slučaju lošijeg vremena program će se skratiti do 18 h.
Članovi trebaju ponijeti: kabanicu, šalicu za čaj, kobasicu ili komad slanine koje će peći na ražnju-štapu i pecivo(ili šnite kruha).
Voditelji radionica: Darko Miklavčić-Leo, Stanko Horvat - Stiv, Daniel Antonović - Antoš, Igor Miklavčić - Lija i drugi vrijedni volonteri.
21 Apr 2022 by Leo


Pronađi se u prirodi - Proljeće u Domu tehnike 2022.
Od 19 do 22.4.2022. Udruga izviđača "Slavonski hrast" Osijek održava radionice
Pronađi se u prirodi u sklopu Proljeća u Domu tehnike 2022.
Radionice se održavaju svaki dan od 9 do 12 h s okupljanjem u Uredu udruge Kaštelanska 42b i odlaskom na Bajer JUG 2.
Voditelji su: Igor Miklavčić - Lija, Darko Miklavčić - Leo, Silvija Tibor-Kovač, David Kovač, Leona Lišnjić, Hana Horvat i Tamara Bogdanović.
Kratak opis radionice:
Djeca će uz izviđačke voditelje kroz radionice: izraditi zaklon u prirodi, podići šator, izraditi vatrište, zapaliti vatru bez šibica ili upaljača, spremiti jednostavno jelo, vezati različite čvorove, osnove signalizacije u prirodi uz zemljovid i kompas te sa GPS uređajem, igre u prirodi.

21 Apr 2022 by Leo


Pozdrav proljeću – Papučki jaglaci Velika '22
Povod je obilježavanje: 20.03. - prvi Dan proljeća, 21.03. - međunarodni Dan šuma i 22.03. - svjetski Dan voda.
Datum: Nedjelja, 20. 03. 2022. god.
Mjesto: Velika (Papuk)
Vrsta: Izlet – hodnja, hod po zemljovidu i igre
Organizator: Udruga, pozivna akcija OI“Požega“
Sudionici: svi članovi udruge, roditelji i gosti
Troškovi: (autobus 65 kn i 20 kn ručak) ukupno 85 kn po članu
Popis kolektivne opreme: Zastave, materijali za igre i orijentaciju, ručak osigurava pozivni organizator.
Popis osobne opreme: Uniforma, članska i zdrastvena (te osobna) iskaznica, OBAVEZNA suglasnost roditelja za maloljetnike koji nemaju upisnicu udruge, ranac, topla odječa i obuča, rezervna odječa, kabanica, pribor za jelo (ili šerpica s dvije ručke, žlica, vilica i nož), voda za piće, sendvići, Quipos, olovka i bojice, izviđački nožić, mobitel.
Putovanje: autobusni prijevoz – unajmljena linija
Polazak: Bilje u 6.30 h ispred OŠ“Bilje“,
Osijek u 7.00 h ispred OŠ“Tin Ujević“
Čepin u 7.15 h ispred OŠ“Miroslava Krleže“
14 Mar 2022 by Lija

Zdenko Popovic Pop
POSTOVANI IZVIĐAČI DRAGI PRIJATELJI I ZNANCI OVOG BOZIČNOG JUTRA NAPUSTIO NAS JE NAS DUGOGODISNJI ČLAN, IZVIĐAČKI INSTRUKTOR, IZVIĐAČ U DUSI I SRCU ZDENKO POPOVIĆ - POP.
OBITELJI IZRAZAVAMO ISKRENU SUĆUT, A NAMA IZVIĐAČIMA OSTAT ĆE DUBOKO U NASIM SRCIMA.25 Dec 2021 by Lija


Nekrolog izviđaču Kemi
Zivot nije pjesma.
Znao je on to dobro, a predobro je on to i – iskusio. Nije li zato svojim dosjetkama, salom i doskočicama, glazbom i pjesmom, svojim bli¾njima i svima drugima zelio podariti zrnca ''bajre'' – radosti i veselja? Tako je to, prika moj!
Ali Kemo ne ostaje samo moj prijan, prijatelj, nego i brat, skautski brat u velikom skautskom bratstvu, članom najvećega svjetskog pokreta mladih: The World Organization of the Scout Movement. Jedna od mnogih izviđačkih krilatica glasi: ''Jednom izviđač, uvijek izviđač.'' Novopečeni član Organizacije znao bi priupitati starijega člana: Koliko si dugo ti izviđač? Godinu-dvije, pet, deset, trideset, pedeset? Ma, ne! Jedini pravi odgovor jeste: Toliko dugo koliko drzis zadanu riječ. Da, dragi moj, i kad odrastes, i kao roditelj, i kao djed ili baka, sve dok drzis zadanu riječ – ti si izviđač!'' Eto, po tome je Kemo ostao izviđač.
A po svome glazbenom obolu u izviđačkoj pjesmarici ''Mi smo djeca svijeta'' on traje i trajat će kao izviđač. Jer skautska dječica, poletarci i pčelice Bilja, Juga i sjevera Osijeka, istoka i zapada Regije, već pjevaju pjesmice iz Pjesmarice, a njihovi vođe i roditelji pomazu im da melodiju ''uhvate'' upravo zahvaljujući Keminim notnim zapisima, koji vise no i¹ta obogaćuju Pjesmaricu. A kada nekome učini¹ neko dobro djelo, učinio si svoju skautsku i ljudsku duznost. Hvala Ti.
Nomen est atque omen (ime je i znak).
Nadjenuse mu ime Kemal, prema arapskom: savrsenstvo, potpunost, a on je znao – i znao je to i reći – da nije savrsen, ali je nedvojbeno u potpunosti ispunio zivoti , koji nije pjesma, paradoksalno - i pjesmom i glazbom.
Posljednji pozdrav dragom Kemi,
koji je bio dobar čovjek
jer nije ubio jelena,
a mogao je.
(Pozdrav uz melodiju ''Mirozov osječkih porječana'')
21 Nov 2021 by Lija


17. 11. 2021. Akcija udruge - Sjećanje na zrtve Vukovara
Akciju smo proveli tako sto smo zapalili lampione na Vukovarskoj ulici.


18 Nov 2021 by Lija


13. 11. 2021. Akcija udruge - pečenje kestenja
Aktivnost udruge smo odrzali preko rijeke Drave kod Krunske utvrde, popularno nazvanik "Katakombi". Pekli smo kestenje, poletarci su se igrali, a izviđači su imali zadatak izmjeriti visinu drveta pomoću sličnosti trokuta. Nakon jedenja kestenja članovi su imali malo vremena kako bi upoznali blizu okolicu i kapelicu Mira. Akcija je odrzana od 14 do 16:30, a neke jedinice su iskoristile tracak lijepog vremena za slikanje fotografije koja će krasiti njihovu jatnu/patrolnu knjigu.18 Nov 2021 by Lija


30. 10. - 1. 11. 2021. Akcija udruge - Sjećanje
Akciju Sjećanje smo proveli kroz posjet grobovima umrlih članova izviđačke/skautske organizacije u Osijeku tako ¹to smo se podijelili na vi¹e ekipa koji su obi¹li oko 30 grobova preminulih članova povodom vjerskog blagdana Svih Svetih.
18 Nov 2021 by Lija


23. 10. 2021. Akcija udruge Izlet u Beli Manastir
Odlazak u Beli Manastir s vlakom na izlet 23. 10. 2021. su i¹li svi članovi na¹e udruge, a neki su se po prvi put uoće vozili vlakom. Najprije smo posjetili policijsku postaju u Belom Manastiru gdje smo imali predavanje sigurnosti u prometu i pregledali njihov vozni park. NA glavnom trgu smo se malo odmorili u slastičarnici, pregledali strai vlak Ciru, a potom su poletarci i¹li na igru u park. Izviđači su imali radionicu određivanja azimuta. Vratili smo se vlakom nazad za Osijek, a putovanje je bilo besplatno za na¹e članove - učenike radi odluke Vlade RH o besplatno prijevozu učenika.


18 Nov 2021 by Lija


<< Prethodne 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Slijedeće >>

Content Management Powered by CuteNews

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Sponzor web stranica:
 
 
 
 
 
Ne zaboravi:
 
plati članarinu za 2021.

pazimo na epidemiološke mjere

     
 
 
Pišite nam!
E-mail:
Adresa:
Ured: Kaštelanska 42b
Crkvena 95 b
31000 Osijek